Pizza met geroosterde maïs en mascarpone
ingrédients pour:
Pizza met geroosterde maïs en mascarpone
recipe.preparation.title
1
Maak eerst het deeg. Los de gist op in een beetje lauw water. Doe de bloem in een grote mengkom en strooi er de suiker over. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel in. Meng geleidelijk meer bloem door het gistmengsel. Kneed daarna tot een homogeen deeg. Voeg de olijfolie en het zout toe en kneed verder tot alles goed gemengd is en het deeg soepel en elastisch is. Voeg eventueel een beetje extra bloem toe als het deeg plakt. Vorm er een bal van, verpak die in plasticfolie en laat 1 u rijzen op een warme plek.
2
Verhit de barbecue tot matige hitte. Maak de bladeren van de maïskolven los maar verwijder ze niet helemaal. Laat de boter smelten met de olijfolie en borstel hiermee de maïskolven in. Strooi er gelijkmatig de chilivlokken over en breng op smaak met zout, peper en honing. Verpak elke maïskolf in aluminiumfolie en rooster ze 30 min op het barbecuerooster. Verwijder op het einde de folie en leg de maïskolven nog even op het rooster, zodat ze rondom goudbruin kunnen worden.
3
Verdeel het deeg in 4 porties en duw ze plat tot pizza’s op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel de mascarpone over de pizzabodems. Schraap de korrels uit de maïskolven en strooi ze over de pizza’s. Strooi er nog de rozemarijn en een snuifje chilivlokken over. Werk af met de geraspte mozzarella en zet de pizza’s op het barbecuerooster (of op een pizzasteen als je die hebt). Sluit het deksel van de barbecue en bak de pizza’s tot de vulling romig wordt en het deeg knapperig gebakken is.
