Gekarameliseerde spareribs met aardappelsalade

Gekarameliseerde spareribs met aardappelsalade
recipe.preptime.text recipe.preptime
recipe.cooktime.text recipe.cooktime
recipe.standtime.text recipe.standtime
recipe.difficulty.text recipe.difficulty.1

ingrédients pour:

personnes
MAX
Spareribs van Varkensvlees van Weleer Kwaliteitsketen Carrefour
600 g
Krielaardappelen
200 g
Grote zoete aardappel
0.5
Broccoli, in roosjes
0.5
Sluimererwten
75 g
Peterselie, fijngehakt
1 cas

Voor de vinaigrette:

Tahin
1 cas
Griekse yoghurt
1 cas
Teentje(s) knoflook
1
Bieslook, gesnipperd
1 cas
Citroen (sap)
0.25

Voor de marinade:

Honing
50 ml
Witte wijn
75 ml
Ketjap manis
30 ml
Plantaardige olie
50 ml
Teentje(s) knoflook, geperst
1
Limoen (sap)
0.25
Mosterd
1 cac
Zout, peper

Gekarameliseerde spareribs met aardappelsalade

recipe.preparation.title

1

Meng alle ingrediënten voor de marinade en kruid ze met zout en peper. Leg er het vlees in en laat een nacht marineren.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de krielaardappelen 20 min in een pan gezouten water. Schil de zoete aardappel, snij hem in blokjes en meng met olijfolie, zout en peper. Verdeel ze dan over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 min in de oven. Blancheer de broccoli en de sluimererwten in licht gezouten water. Meng alle ingrediëntren voor de vinaigrette.

3

Meng de blokjes zoete aardappel met de krielaardappelen, de broccoli en de sluimererwten. Schep er 1/3 van de vinaigrette door en bestrooi met de peterselie. Rooster de ribben op de barbecue en dien op met de aardappelsalade en de rest van de vinaigrette.

Informations nutritionelles

per 100 g
energy
745kcal
fats
41g
fibers
NaNg
protein
49g