Gefrituurde polentaballetjes met kruiden

Gefrituurde polentaballetjes met kruiden
recipe.preptime.text recipe.preptime
recipe.cooktime.text recipe.cooktime
recipe.standtime.text recipe.standtime
recipe.difficulty.text recipe.difficulty.1

ingrédients pour:

personnes
MAX
Boter
25
Fijne kruiden (kervel, bieslook, enz.)
4 cas
Groentebouillon
63 ml
Zonnebloemolie
0.5 cas
Polenta
75 g
Ei
1
Geraspte parmezaan
0.5 cas
Frituurolie
Peper, zout

Gefrituurde polentaballetjes met kruiden

recipe.preparation.title

1

Meng de boter met de fijngehakte kruiden, kruid met wat zout en peper. Laat hard worden in de koelkast.

2

Breng de bouillon aan de kook, voeg de olie en de polenta toe. Meng zodat het mengsel vochtig wordt. Haal van het vuur, laat afkoelen en voeg het ei en de parmezaan toe. Meng opnieuw. Kruid met peper en zout.

3

Maak je handen nat en maak balletjes van het deeg. Maak een gaatje in elk balletje en doe er een klontje kruidenboter in. Maak de balletjes terug dicht en bak goudbruin in de frituurolie. Serveer met een dipsaus.