Exotische kip met ananas en aardappelen met room

Exotische kip met ananas en aardappelen met room
recipe.preptime.text recipe.preptime
recipe.cooktime.text recipe.cooktime
recipe.standtime.text recipe.standtime
recipe.difficulty.text recipe.difficulty.1

ingrédients pour:

personnes
MAX
Dikke aardappelen
2
Kipfilets
2
Kleine courgette(s), in schijfjes
1
Pepertje, fijngesnipperd
0.5
Lente-uitjes, in ringen
2
Ananas uit blik
230 g
Barbecuesaus maison
2 cas
Sojasaus
1 cas
Teentje knoflook, geperst
0.5
Zure room
2 cas
Bieslook, fijngehakt
1.5 cas
Zout, peper

Exotische kip met ananas en aardappelen met room

recipe.preparation.title

1

Kook de ongeschilde aardappelen in hun geheel net gaar in een pan licht gezouten water. Verpak ze apart in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue.

2

Knip 4 grote vellen aluminiumfolie uit en leg op elk vel een kipfilet. Verdeel er de courgette, het pepertje en de lente-ui over en bedek met twee schijven ananas.

3

Meng 100 ml ananassap met de barbecuesaus, de sojasaus en de knoflook. Schep ¾ van deze saus over de kipfilets. Sluit de papillotten en laat ze 25 min bakken op de barbecue. Draai ze regelmatig om. Meng de zure room met de bieslook. Dien de kip op met de resterende saus en met de aardappelen, genappeerd met de zure room.