Eendenborst op de barbecue met kersen-pruimensaus

Eendenborst op de barbecue met kersen-pruimensaus
recipe.preptime.text recipe.preptime
recipe.cooktime.text recipe.cooktime
recipe.standtime.text recipe.standtime
recipe.difficulty.text recipe.difficulty.1

ingrédients pour:

personnes
MAX
Eendenborstfilets
1
Rode ui
0.5
Citroensap
0.5
Zakje gemengde jonge slablaadjes
0.5
Bosje peterselie
0.25
Szechuan peper
0.5 cas
Zout, peper

Voor de saus

Kersen, ontpit en gehalveerd
200 g
Pruimen, geschild, ontpit en in stukken
2
Suiker
2.5 cac
Verse tijm
0.5 cac
Porto
100 ml
Rode wijnazijn
1 cas

Eendenborst op de barbecue met kersen-pruimensaus

recipe.preparation.title

1

Maak eerst de saus: doe de kersen en de stukjes pruim samen in een kookpan, voeg de suiker en de tijm toe en breng op een matig vuur aan de kook. Giet er de porto bij en flambeer. Giet er de azijn bij zodra alle vlammetjes verdwenen zijn en laat 15 min zachtjes sudderen.

2

Maak met een mes enkele inkepingen in de vetlaag van de eendenborstfilets, in een kriskras patroon. Kruid aan beide kanten met zout en de Szechuan peper. Steek de barbecue aan. Leg de eendenborstfilets met de vetlaag op het hete rooster en sluit de barbecue. Draai de filets na 4 à 5 min om. De vetlaag moet wat gekrompen en krokant gebakken zijn. Laat nog 3 min bakken, tot de vleeskant mooi goudbruin is. Schuif het vlees weg van de hete kolen maar laat wel nog verder warmen.Haal het daarna van de barbecue en laat 5 min rusten onder een vel aluminiumfolie.

3

Pel intussen de rode ui en snij hem in dunne ringen. Kruid met zout en peper en sprenkel er het citroensap over. Laat even rusten. Spoel de slablaadjes en de peterselie en verdeel ze over de borden. Schep er ook de rode ui bij. Snij de eendenborsten in dunne plakjes en schik ze op de sla. Dien op met de kersen-pruimensaus.