Bladerdeeghartjes met appel

Bladerdeeghartjes met appel
recipe.preptime.text recipe.preptime
recipe.cooktime.text recipe.cooktime
recipe.standtime.text recipe.standtime
recipe.difficulty.text recipe.difficulty.1

ingrédients pour:

personnes
MAX

Belgische producten

stoofappels
250 g
poedersuiker + suiker om te bestrooien
25 g
eigeel
1
melk
2.5 cl

Alsook:

kaneelpoeder
0.25 cac
velletjes bladerdeeg
4

Bladerdeeghartjes met appel

recipe.preparation.title

1

Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitjes en snij de appels in blokjes. Giet de appels, de suiker, de kaneel en 5 cl water in een stoofpot. Laat sudderen op een zacht vuur terwijl je regelmatig omroert, tot de appels zacht zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Snij hartjes van gelijke grootte uit de vellen bladerdeeg. Schik de compote op 4 bladerdeeghartjes. Sprenkel koud water rond het deeg. Bedek met een hartje en druk de randen goed aan.

3

Klop het eigeel door de melk en borstel dit mengsel over de bladerdeeghartjes. Maak met de punt van een mes kleine inkepingen in elk hartje. Bestrooi lichtjes met poedersuiker. Schik op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet 25 min in de oven.